Huis te Landelaan, Rijswijk


Vastgoedgilde heeft met en voor Ceres-projecten (onderdeel Vestia Groep) een kantoorpand aan de Huis te Landelaan te Rijswijk (ZH) verworven. Dit kantoorpand van circa 3500 m2 stond al jaren leeg. De institutionele belegger wilde van het pand af. Na een taai onderhandelingstraject zijn we erin geslaagd om het pand te verwerven.Gedurende de onderhandeling zijn we samen met Vestia in gesprek gegaan met de gemeente om toestemming te krijgen voor een transformatie van het kantoorpand naar woningbouw.

Tevens is gedurende dit traject met Steinmetz Zorg en Onderwijs gesproken en onderhandeld om het pand om te bouwen naar een wooncomplex met appartementen voor lichamelijk of meervoudig gehandicapten. Vastgoedgilde heeft samen met Ceres-projecten het projectmanagement van het project gedaan. In de toekomst biedt het gebouw ruimte voor 34 cliënten van zorgaanbieder Steinmetz.

Naast de woningen zijn er ook aparte ruimten voor de medewerkers van Steinmetz en algemene ruimten voor de bewoners en medewerkers. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit project was om de mensen met uiteenlopende beperkingen een plezierige en passende woonvorm te bieden.
Het pand is binnen volledig gestript. De gevel is gedeeltelijk hergebruikt. Alle kozijnen zijn verwijderd en vervangen door kunststof kozijnen. Daarnaast is een extra lift geplaatst. Het is een geslaagde transformatie geweest.